vineri, 6 iulie 2012

Gala Premiilor eCommerce


Pe data  de 18 mai s-au incheiat inscrierile la cea mai recenta editie a Galei Premiilor eCommerce (GpeC), iar numarul participantilor a crescut cu aproape 50% fata de editia de anul trecut, un numar de 90 de magazine au intrunit criteriile de preselectie si au ramas in cursa finala (fata de 64, anul trecut). Criteriile principale de selctie au vizat respectarea legislatiei in vigoare si a bunelor practici in domeniul comertului electronic.

Organizatorii apreciaza ca batalia cea mare va avea loc in cadrul sectiunii Fashion unde au fost inscrise peste 20 de magazine online;  la fel, in categorica IT&C s-au inscris tot 20 de magazine online; si categoria Cadouri si Bijuterii intra in primele trei clasate, cu 8 magazine online inscrise. Foarte interesant este de privit structura magazinelor participante de  anul acesta, deoarece demonstreaza cresterea segmentelor de piata dedicate femeilor: moda, bijuterii, cadouri pentru femei, dar si articole pentru copii. Constant a ramas IT&C-ul, aceasta categorie a numarat intotdeauna destul de multi participanti la GpeC. De asemenea, o alta statistica interesanta, impartirea pe grupe de concurs pentru magazine online: 30 cu o vechime mai mica de 1 an (Start-up), 53 magazine online cu o vechime mai mica de 2 ani sau mai mare, dar care nu au intrunit criteriul de traffic ranking Alexa pentru a se incadra la grupa Professional (Experienced) si 7 magazine online mai vechi de 2 ani si cu traffic ranking Alexa mai mic de 200.000 (Professional).

Este de apreciat calitatea site-urilor inscrise anul acesta pentru magazine online, facand comparatie cu magazinele inscrise la editia din anul 2006 – prima editie GpeC . Tot mai multe magazine online sunt orientate catre client, respecta regulile de usability si au inteles ca bunele practici le ajuta sa castige increderea consumatorilor in cumparaturile online. Evolutia este fireasca, de altfel, iar standardele au crescut de la un an la altul si datorita competitiei GpeC.

Prima etapa de jurizare s–a  incheiat pe 12 iunie 2012, iar pe 14 si 15 iunie reprezentantii magazinelor online s-au intalnit cu juratii pentru a le fi explicate notele si pentru a primi recomandari, astfel incat sa isi creasca afacerea. Intalnirile GpeC au avut loc la Bucuresti, la Orange Concept Store.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu