luni, 8 aprilie 2013

Optimizarea magazinului online

In mediul online exista loc pentru orice afacere, trebuie doar sa o incepi bine. Pregateste un plan pentru magazinul tau: cum vrei sa arate? Ce vrei sa ofere diferit? Cauta idei interesante pentru continut, trebuie ca utilizatorii sa gaseasca informatii cat mai detaliate despre companie, cat si despre produsele si serviciile pe care le furnizezi.

Optimizarea unui magazin online se face pe doua planuri – pentru motoarele de cautare, SEO pe scurt si pentru utilizatori. Pentru a avea succes in mediul online trebuie sa va asigurati ca exista o imbinare armonioasa a acestora, SEO va ajuta sa cresteti site-ul in motoarele de cautare, dar nu va ajuta a sa va cresteti brand-ul in fata utilizatorilor.

Inainte de a lansa oficial magazinul sau doar o promotie trebuie sa te asiguri ca site-ul tau este pregatit pentru acest eveniment, rata de conversie va fi foarte mica daca apar erori pe parcursul procesului de cumparare. In continuare poti citi cateva modalitati simple pentru a optimiza un magazin online.

1.    Adauga titlul si descrierea produselor. Este frustrant sa intri pe site care nu iti ofera informatii despre produsele afisate, afisarea preturilor, macar orientative, te-ar ajuta enorm, in era vitezei nu mai sta nimeni sa-ti trimita un e-mail pentru a afla pretul.

2.    Foloseste imagini reale. Daca folosesi o imagine care apartine altei firme sau unui produs asemanator, pe langa faptul ca poti fi dat in judecata, nu vei oferi siguranta clientului, alege deci fotografii profesionale de produs pentru a evidentia caracteristicile produsului.

3.    Pagina de “Contact” nu trebuie sa lipseasca. Desi teoretic oamenii cumpara online este foarte posibil sa aiba intrebari sau sa solicite indicatii pentru finalizarea comenzii.

4.    Creaza un sitemap pentru magazin. Sitemap-ul este o harta a link-urilor din magazinul tau, este utila pentru motoarele de cautare, utilizatorii nu intra in contact direct cu ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu